Október 12-én jelenik meg Kepes András legújabb családregénye Tövispuszta címmel az Ulpius-ház Könyvkiadó kiadásában.    Napjaink egyik legismertebb, és legnépszerűbb televíziós személyiség saját bevallása szerint mindig is könyvet akart írni. A várakozás véget ért, megérkezett az író legelső irodalmi produktuma!
    XX. századi családregény alaptörténete 3 fiú élete. Olvashatunk a munkásosztály szegénységét élvező Veres Isti nyomoráról és reményeiről. A második főszereplő Goldstein Dávid,   történetével  betekintést nyerünk, milyen az első világháború  idején erősödő antiszemitizmus vádjaitól reszketésben élni. Harmadik főhősünk, az arisztokrata származású Szentágostony Pál, aki a kellemes jövő  kilátásában fürdőzik, külföldi tanulmányokat folytat, majd hátrahagyja londoni karrierjének lehetőség, és a háború végén visszatér otthonába.

Kepes Andrs tvispuszta kp
    

 

 

 

 

 

Az otthonuk, Tövispuszta,  ahol időről-időre visszatérve összefonódik életük. Létük egyetlen  visszatérő biztos pontja.
    Igazi csemege mindazoknak, akik a 20. századi történelem igazi valóságát szeretnék megismerni egy regény könnyedségébe bújtatva. Fókuszban maga a cselekmény, a 3 fiú élete, emellett koruk társadalmi kérdéseinek mélyebben vizsgálata. Hangvételéből, szerkesztettségéből  érezhető Kepes pártatlan hozzáállása. Nem kategorizál, nem sorol be, nem részlehajló. Mélyebb ok-okozat összefüggések megértését tűzi ki célul.
    Művével történelmi kalauzként mutatja be, milyen az első világháború idején a  párizsi élet, az 50-es évek Amerikája, és a szürke, szocialista magyar állam. Globális társadalmi képet nyújt, mindezt a szélsőségekre kiélezve. Beinvitál a cigányputri magyar valóságába, az erdélyi havasok kalibáiba, és az underground klubéletbe.

Szerző: Gigabo  2011.11.16. 15:45 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kepes-andras.blog.hu/api/trackback/id/tr913387428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása