A  Bátor Könyv minden bizonnyal a világ legtöbb szerzővel büszkélkedő meséje. Olyan emberek írásaival találkozhatunk mint, D. Tóth Kriszta, Bakos Piroska, Bazsó Gábor,Csiszár Jenő,Geszti Péter, Kepes András, Lackfi János, Mautner Zsófia,Oroszlán Szonja, Rácz Zsuzsa és Schell Judit.

A könyv júniusban látta meg a napvilágot, illetve a facebook oldalt, hétről hétre szavazás alapján dőlt el , hogyan folytatódjon a mese. Így a 14 különböző fejezetet különböző stílusú hírességek tintájából élvezhetjük.

 

A történet a tengerben élő Cseppről szól, a legkisebbről, ám a legerősebbről, aki 12 testvérrel büszkélkedhet és persze Daniról a valódi kisfiúról, aki kivizsgáláson van a kórházban. Dani állandó látogatói:édesanyja, édesapja, és nővére. Anyukája mesélni kezd Cseppről, ezzel felkeltve a gyerekek figyelmét a történet iránt, és elterelve a daganatos betegségről. A mese megható, szellemes, olyannyira , hogy felnőtteknek is tökéletes választás!

Azon kívül, hogy színes a történet, jól elvegyülnek egymásban a szerzők különböző stílusai. Talán egyetlen furcsaság, hogy nem apa, anya néven hívják Dani szüleit, hanem Annának és Tominak, nővérét pedig Zsófinak. Mesekönyvben ez nem megszokott, nem túl meseszerű. Nem úgy mint, a Bátor Tábor.

A Bátor Tábor ingyenes élményterápiás programokat kínál daganatos, cukorbeteg, krónikus ízületi gyulladással, valamint haemophiliával kezelt gyermekek és családjaik részére.

"A Bátor Tábor egy olyan gép, amibe bedobják a gyereket betegen, fáradtan, és egy sokkal vidámabb, egészségesebb, élményekkel telibb gyerek jön ki." – Peti, 15 éves, táborozó, így írja le a Bátor Tábor hangulatát. A könyv érdekessége, hogy éppen idén 10 éves a tábor. Mondhatni, születésnapi ajándék gyanánt jelent meg a mesekönyv. Mivel a facebook folyt az írás, a szerzők egy ajándékkötetet küldtek a facebook alapítójának, Mark Zuckerbergenek.

 

A mesekönyv megvásárlásával, Ön súlyos beteg gyerekek élményterápiás táborozását támogatja.

Szerző: Gigabo  2011.12.22. 12:10 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kepes-andras.blog.hu/api/trackback/id/tr933485710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása